C-5 Galaxy
Contribute Now
Goal amount for this year: 4200 USD, Received: 3,000.00 USD (72%)
Welcome Back, Unregistered     Today's Date:       Current Time: 

Please Support the SOH "2024 Charter Membership Drive"

All online donations at this time are through PayPal

Snailmail donations can still be sent, see this thread


Alternate Donations

Please log in before making your donation.


Please read this years announcement on the home page for important information


Announcement Post


Accepted Payment Types

Results 1 to 19 of 19

Thread: C-5 Galaxy

  1. #1

    C-5 Galaxy

    Hello everyone I've been looking for a C-5 galaxy that would work in P3Dv4. I found some FSX/FS2004 versions but alas they don't work in P3DV4. Does anyone know if there ever was a conversion to work with P3Dv4? If not is there anyone that could convert the FSX/FS2004 freeware aircraft to P3Dv4?

    I also saw that Military AI Works has a P3Dv4 C-5 AI aircraft. Could that be made flyable with the addition of a panel and VC?

    Thanks,

    Rob

  2. #2
    You can use the Abacus/Area 51 FSX C-5M Super Galaxy in P3Dv4/5, there are no 32 bit dll modules which would cause issues. PC Aviator is still selling it. The MAIW AI C-5 is a no go, it was designed for AI use only, the animations and flight model do not work correctly if you try to use it as a flyable model.

  3. #3
    Thank you, I'll check it out.

    Rob

  4. #4
    The Virtavia/Alpha conversion didn't work in v4? Most of my Virtavia models fly fine in v5. I have the Area 51 C-5M and it works fine in v5.3, would love to refresh the VC and gauges.
    Fly Navy/Army
    USN SAR
    DUSTOFF/ARMY PROPS

  5. #5
    SOH-CM-2022
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Back in the land of maple syrup
    Age
    62
    Posts
    735
    The Virtavia /Alphasim C-5 should convert into P3D. The gauges are all in a CAB file so they should work.

    I can take a look at converting it if there isn't a conversion already out there.

    Gavin

  6. #6
    All,

    I couldn't get the Virtavia /Alphasim C-5 to work in P3Dv4. Gavinc could you look at it?

    In the mean time I did purchase the Area 51 FSX C-5M Super Galaxy and after some tweaks and downloading some extra paint schemes it works well.

    I agree with Victory103 would to see a refresh of the VC and gauges.

  7. #7
    SOH-CM-2022
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Back in the land of maple syrup
    Age
    62
    Posts
    735
    Quote Originally Posted by SgtT View Post
    All,

    I couldn't get the Virtavia /Alphasim C-5 to work in P3Dv4. Gavinc could you look at it?
    It won't work without being converted. I'll take a look at how hard the conversion process will be.

    Stay tuned.
    Gavin

  8. #8
    SOH-CM-2022
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Back in the land of maple syrup
    Age
    62
    Posts
    735

    Stick with the Area 51 C-5

    Hi,
    I did look at converting the Alphasim C-5. It sort of converts but the lighting is terrible and the model is quite old and not really up to current standards. It also has a very bizzare texture situation, 3 textures means 3 separate models with the texture names hard coded into them and sharing a single texture folder.

    I'm not going to spend anymore time on it.

    Gavin

  9. #9
    Quote Originally Posted by gavinc View Post
    Hi,
    I did look at converting the Alphasim C-5. It sort of converts but the lighting is terrible and the model is quite old and not really up to current standards. It also has a very bizzare texture situation, 3 textures means 3 separate models with the texture names hard coded into them and sharing a single texture folder.

    I'm not going to spend anymore time on it.

    Gavin
    The best option today is probably the Area51 Sim variant then.




    I could even pimp the very dark cockpit a bit and also modified loading in the aircraft.cfg. If there are people interested, I can share my mod.



    https://www.pcaviator.com/store/prod...roductid=18445
    WIN11, P3D5 on SSD
    Gigabyte AORUS Z790 Elite AX, i13900K, Be quiet! Pure Loop II FX
    KFA2 RTX3090 24 GB, 64 GB DDR5-5600, Logitech G Saitek X52 Pro

    Visit my website: https://sites.google.com/view/dans-p3d-mods

  10. #10
    Gavin,

    Thank you for taking the time to look at the Alphasim model.

    I ended up getting the Area51 C-5 and for the most part like it.

    Blaunarwal,

    Would you mind sharing your mods?

    Thanks,

    Rob

  11. #11

    Area 51 Sim C-5M mod

    Hi Rob

    The files are on my webpage (see signature). Hope you'll like it.

    Dan
    WIN11, P3D5 on SSD
    Gigabyte AORUS Z790 Elite AX, i13900K, Be quiet! Pure Loop II FX
    KFA2 RTX3090 24 GB, 64 GB DDR5-5600, Logitech G Saitek X52 Pro

    Visit my website: https://sites.google.com/view/dans-p3d-mods

  12. #12
    Thank you very much Dan. Will download and check out your mods.

    Rob

  13. #13
    I have gradually been converting most of the Alphasim FS9 planes for my own use but I hadn't got round to the C5 yet but this thread prompted me to take a look at it.

    It's fairly basic but no worse than a lot of other FS9 planes from this era IMO.
    The VC's serviceable but only the gear and speed brake are clickable.
    I took a look at consolidating it down to one model but there are some texture mapping differences especially with the white one so I decided to leave it with the three separate models, I did separate out the textures to their own folders though.

    The original readme douse say "These files are freeware. Please amend/distribute as you see fit."
    so I assume I can upload the full conversion if others here want it but just want some confirmation that I'm not braking any SOH rules first?
    Asus ROG Maximus XI Hero
    i9-9900K
    32Gb Corsair Vengeance Pro DDR4 3200MHz
    MSI RTX 2080Ti Ventus
    Corsair H115i Cooler
    Corsair RM850X PSU
    Phanteks Evolv X case
    Asus VG32G Monitor 2560x1440
    Win 10
    Oculus Quest 2
    Logitech G29
    Saitek X56
    Saitek Pro Pedals
    Saitek Cessna Trim Wheel

  14. #14
    Members +
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Cape Town, South Africa
    Age
    71
    Posts
    1,237
    That would be great if the C-5 can be modded.

    Hear's hoping!
    Robin
    Cape Town, South Africa

  15. #15
    My conversion of the Alphasim C5 is now available in the library.
    Asus ROG Maximus XI Hero
    i9-9900K
    32Gb Corsair Vengeance Pro DDR4 3200MHz
    MSI RTX 2080Ti Ventus
    Corsair H115i Cooler
    Corsair RM850X PSU
    Phanteks Evolv X case
    Asus VG32G Monitor 2560x1440
    Win 10
    Oculus Quest 2
    Logitech G29
    Saitek X56
    Saitek Pro Pedals
    Saitek Cessna Trim Wheel

  16. #16
    Thank you very much, can't wait to try it out.

    Rob

  17. #17
    Members +
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Cape Town, South Africa
    Age
    71
    Posts
    1,237
    Much thanks. It is great!!
    Robin
    Cape Town, South Africa

  18. #18
    Thanks.
    I think great is a bit of an overstatement, its a pretty old model, I would say its serviceable

    One think I forgot to mention in the readme.
    If you fly in VR open the aircraft.cfg in notepad and at the bottom there's an alternative eyepoint that places you in the pilot seat a bit better.
    Asus ROG Maximus XI Hero
    i9-9900K
    32Gb Corsair Vengeance Pro DDR4 3200MHz
    MSI RTX 2080Ti Ventus
    Corsair H115i Cooler
    Corsair RM850X PSU
    Phanteks Evolv X case
    Asus VG32G Monitor 2560x1440
    Win 10
    Oculus Quest 2
    Logitech G29
    Saitek X56
    Saitek Pro Pedals
    Saitek Cessna Trim Wheel

  19. #19
    SOH-CM-2023 Manschy's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Near Gutersloh ETUO, Germany
    Posts
    1,182
    Simply great. Thank you at this place as well
    Best regards, Manfred.

Members who have read this thread: 90

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •