The original Westland Whirlwind - Page 2
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 26 to 50 of 51

Thread: The original Westland Whirlwind

  1. #26
    Charter Member 2016
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Back in the land of maple syrup
    Age
    58
    Posts
    548
    Hi all,
    I have uploaded a slightly revised (and hopefully improved) version to the Library.

    It should be available under FSX Military Props.

    Please delete the version you downloaded from my link and get this version.

    Thanks
    Gavin

  2. #27
    Thanks Gavin! Could you elaborate on the changes you've done?

    Cheers,

    Priller
    Intel i7 9700K
    be quiet! Dark Rock 4 Pro cooler
    32Gb Corsair Vengeance Pro DDR4 3200MHz
    Asus ROG STRIX Z390-E Motherboard
    Asus RTX 2080 Super ROG STRIX Graphics Card
    Samsung 1TB 970 EVO PCIe M.2 C: drive
    Western Digital 2TB WD Black Data drive
    be quiet! Straight Power CM1000W PSU

  3. #28

    Very Happy

    So glad to see you guys brought this out of the junk pile and like it. Can you remove the cowl to see the guns? Do whatever you want with it.

    Jerry
    Older then dirt.

  4. #29
    Charter Member 2016
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Back in the land of maple syrup
    Age
    58
    Posts
    548
    Quote Originally Posted by warbirdlover View Post
    So glad to see you guys brought this out of the junk pile and like it. Can you remove the cowl to see the guns? Do whatever you want with it.

    Jerry
    Warbirdlover, I have always liked this Whirlwind. Flew the wings off it in CFS2 back in the day.

    Yes the cowl animation works, as does your pilot sliding the canopy back.

    Gavin

  5. #30
    Charter Member 2016
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Back in the land of maple syrup
    Age
    58
    Posts
    548
    Quote Originally Posted by Priller View Post
    Thanks Gavin! Could you elaborate on the changes you've done?

    Cheers,

    Priller
    Hi Priller,
    I have cleaned up the texture settings a bit, finalized updating the VC and I thought fixed the rudder animations.

    However going back and flying it again this morning I noticed that the rudder animation fix hadn't made it into the released package.

    There is a V1.1 update just uploaded that contains the corrected models.

    Gavin

  6. #31
    Hello,


    -Thank you Gavin for the update!
    Cheers


    Alain
    -

  7. #32
    Hello, Gavin,

    -I see that the panel lighting does not work! To fly in the evening or at night it is not practical !!!
    I tried several choices of light, and positions in relation to the point of view, without result!
    Is there a way to fix this?
    - another point, unlike the propeller pitch levers, which can be operated independently with the mouse, the power levers act together but are not clickable, can we remedy this?
    thank you for your attention
    (yes, I really like this plane !!)


    Alain

    -

  8. #33
    Quote Originally Posted by sjrichardson View Post
    One of my favourites too - great to hear from someone else who likes the oldies! What's needed to convert it to native FSX (I'm a Luddite technophobe and also a Bear of Very Little Brain....)
    hi is there still a 2004 version I cant seem to find it
    cheers
    greycap

  9. #34
    Members +
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Cape Town, South Africa
    Age
    67
    Posts
    1,015
    Quote Originally Posted by greycap View Post
    hi is there still a 2004 version I cant seem to find it
    cheers
    greycap
    Try here.. (also at simviation)
    https://www.flightsim.com/vbfs/fslib...rchid=80008176

    If that does not work, just do a search..
    Robin
    Cape Town, South Africa

  10. #35
    I noticed when clicking the panel light switch it was coming on barely behind the panel and illuminating the foot pedal area. Here is how I fixed mine. Delete or comment line 6 in Lights section.
    Copy this to Lights section: light.6 = 4, -3.00, 0.00, 3.65, fx_vclight,

  11. #36
    Hello Mcanx,

    -My god, what a donkey, I forgot the sign - in front of the 3.000 !!!!!
    Thank you!
    Cheers


    Alain
    -

  12. #37
    One of my very first purchases for FS9! Thanks very much for this, great to have it back!

  13. #38
    Charter Member 2016
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Back in the land of maple syrup
    Age
    58
    Posts
    548
    Quote Originally Posted by greycap View Post
    hi is there still a 2004 version I cant seem to find it
    cheers
    greycap
    The original model was/is payware. I bought my copy in 2006 so I don't know if it is still available.

    Andrew Wai recently released an updated version for CFS2 that is available in the library here. You could see if that worked in FS9.

    Gavin

  14. #39
    Charter Member 2016
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Back in the land of maple syrup
    Age
    58
    Posts
    548
    Quote Originally Posted by alain0568 View Post
    Hello, Gavin,

    -I see that the panel lighting does not work! To fly in the evening or at night it is not practical !!!
    I tried several choices of light, and positions in relation to the point of view, without result!
    Is there a way to fix this?
    - another point, unlike the propeller pitch levers, which can be operated independently with the mouse, the power levers act together but are not clickable, can we remedy this?
    thank you for your attention
    (yes, I really like this plane !!)


    Alain

    -
    Hi Alain,
    Glad you are enjoying the Whirlwind.
    Are you sure you are using the most recent version from this site - the power levers should be working independently and are clickable. You should be able mouse over the red ball or the handle itself and move the 2 throttles independently. The only lever in the VC I couldn't get working with the mouse is the flap lever (on the bottom right beside the landing gear lever). It has the right tags but doesn't respond to the mouse. All I can think is that the angle is such that the area of mouse control is too small to respond.

    As for the panel lights I see they are already fixed. Must admit I didn't notice when I did my testing, guess I don't fly much at night.

    Gavin

  15. #40
    Hello Gavin,

    - I used the last version that you modified concerning the rudder !!!
    - I will redownload the model again, to see !!
    Thank you for the clarification!


    Alain

  16. #41
    Hello Gavin,

    I reloaded the plane and tried but it's the same! So I had the right model modified!
    However, as you had specified that the clickable areas were very small on the controller on the right, I "explored" the surfaces around the power levers !! And there, I found small areas on the base of the levers, but which are not active on the red balls! (see my image - in yellow) It's a shame !!!



    So I put my modified plane back in place!
    And if I understand correctly, it is not possible to enlarge these clickable areas!
    But nevertheless, thank you for this excellent job of adapting to FSX!
    Have a good day.


    Alain

    -

  17. #42
    Quote Originally Posted by zswobbie1 View Post
    Try here.. (also at simviation)
    https://www.flightsim.com/vbfs/fslib...rchid=80008176

    If that does not work, just do a search..
    found one I dont thing its cwt one

  18. #43

  19. #44
    Charter Member 2016
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Back in the land of maple syrup
    Age
    58
    Posts
    548
    Quote Originally Posted by alain0568 View Post
    Hello Gavin,

    I reloaded the plane and tried but it's the same! So I had the right model modified!
    However, as you had specified that the clickable areas were very small on the controller on the right, I "explored" the surfaces around the power levers !! And there, I found small areas on the base of the levers, but which are not active on the red balls! (see my image - in yellow) It's a shame !!!



    So I put my modified plane back in place!
    And if I understand correctly, it is not possible to enlarge these clickable areas!
    But nevertheless, thank you for this excellent job of adapting to FSX!
    Have a good day.


    Alain

    -

    Alain, is that a screenshot of the VC? If so it isn't the same VC as I shipped with the latest release. I tweaked the fuel gauges in the VC so that there is no fuel tank selector and the 2 fuel gauges are for the left and right fuel tanks (closer to the actual aircraft).

    Gavin

  20. #45
    Hello Gavin,

    -Yes, I swapped a few gauges for my panel, but it's your last version of the plane !
    -And I just removed the tank selector!
    Have a good day


    Alain
    -

  21. #46
    Charter Member 2016
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Back in the land of maple syrup
    Age
    58
    Posts
    548
    Quote Originally Posted by alain0568 View Post
    Hello Gavin,

    -Yes, I swapped a few gauges for my panel, but it's your last version of the plane !
    -And I just removed the tank selector!
    Have a good day


    Alain
    -
    Hi Alain,
    I just checked again in FSX (I did most of my testing in P3D) and the throttles definitely move independently. The red ball doesn't seem to trigger the mouse in FSX but if you hover over the lever then you should be able to move the throttle.



    Gavin
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Whirlwind VC.jpg  

  22. #47
    Hi Gavin,

    -Yes that's fine!
    Thank you!

    Alain

  23. #48
    Senior Administrator huub vink's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Noordwijk, The Netherlands (EHVB)
    Age
    62
    Posts
    8,167
    Quote Originally Posted by wombat666 View Post
    One of those aircraft that have charisma and should have had better service life.
    I've got the CWDT version on one of my backup drives, and IIRC the Ito-San release received a decent rework (with permission) by 'Lionheart'.
    No idea what Bill is up to but he did a really nice job on that one.
    Here is what Bill currently is involved with: http://lionheartsimulations.com/

    Cheers,
    Huub

  24. #49
    Charter Member 2016
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Back in the land of maple syrup
    Age
    58
    Posts
    548

    Shiny Whirlwind

    I just can't seem to leave this alone.
    I've been working on upgrading the shine.
    This shot is from P3D but FSX should be just as good.

    I'll upload the V2 in a few days if anyone is interested.

    I've also disconnected the landing light from the landing gear so that it is operated independently when you turn on the landing gear.

    Gavin
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails shiny Whirlwind.jpg  

  25. #50
    Hello Gavin;

    -You say, "I just can't seem to leave this alone." and you are right !! This plane deserves it, and is only too little known!
    I am a buyer of a v2 version!
    Thank you

    Alain

Members who have read this thread: 350

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •