RFN F-8 Crusader is out!! - Page 3
Contribute Now
Goal amount for this year: 10000 USD, Received: 10,460.00 USD (105%)
Welcome Back, Unregistered     Today's Date:       Current Time: 

Please Support the SOH "2020 Charter Membership Drive"




Accepted Payment Types

Page 3 of 20 FirstFirst 123456789101113 ... LastLast
Results 51 to 75 of 489

Thread: RFN F-8 Crusader is out!!

  1. #51
    SOH-CM-2020 MrZippy's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sam Clam's Disco, Calif.
    Age
    71
    Posts
    1,093
    Quote Originally Posted by expat View Post
    Hi DL,

    Thanks for the reply. I spotted that unusal step in the manual. If I press the key normally assigned for brakes "." on then off - I then hear the sound the default AP function makes i.e. for most when you press "z" - but the engaged lights stay off and the ALT hold button doesn't stay on. I wonder if it may be my key assignments? I tried changing the repeat slider settings but it made not difference. Not sure I can retro fit another AP guage in a pop up in this bird that will work. Sure flies well trimmed up with no AP! Love this aircraft.
    I was actually trying another A/P gauge and couldn't get it to function correctly. I gave up! I'll have to keep a watch on this thread to see if there is a correction made! Thanks for the heads up!
    Charlie the "Balldude" Running FSX With SP1 and SP2 2GHZ processor with 2Gbits Memory Computer running Windows EXPEE (This is not a bladder condition)

  2. #52
    Quote Originally Posted by expat View Post
    Hi DL,

    Thanks for the reply. I spotted that unusal step in the manual. If I press the key normally assigned for brakes "." on then off - I then hear the sound the default AP function makes i.e. for most when you press "z" - but the engaged lights stay off and the ALT hold button doesn't stay on. I wonder if it may be my key assignments? I tried changing the repeat slider settings but it made not difference. Not sure I can retro fit another AP guage in a pop up in this bird that will work. Sure flies well trimmed up with no AP! Love this aircraft.
    Hi,
    I'm not sure to catch exactly what you're trying to do.
    The way the AP system was design in the F-8 needs a 2 step action to have any AP function activated:
    1- Arm AP using the Autopilot master switch
    2- Engage the Auotpilot. You can use the jostick trigger (if it mapped with the brakes) or press Z

    Note that the AP FS sound is played when FS switch off the autopilot. Typically, it happens if you try to activated AP by pressing Z without having previously armed the AP Master switch!
    Note also that "Alt AP" needs the Autopilot to be engaged first. If not, the switch will not stay in "On" position.


    BR
    S.

  3. #53
    [SMOKESYSTEM]

    smoke.1 = 0.00, 0.00, 0.00, fx_dummy ; dummy effect for canopy jettison
    smoke.2 = 0.00, 0.00, 0.00, fx_dummy ; dummy effect for catapult vapor effect
    smoke.3 = 0.00, 0.00, 0.00, fx_dummy ; dummy effect for Dim Nav light command
    smoke.4 = 0.00, 0.00, 0.00, fx_dummy ; dummy effect for Dim Strip light command
    smoke.5 = 0.00, 0.00, 0.00, fx_dummy ; dummy effect for Dim Tail light command
    smoke.6 = 0.00, 0.00, 0.00, fx_dummy ; dummy effect for Switch light & Primary Power control
    smoke.7 = 0.00, 0.00, 0.00, fx_dummy ; dummy effect for Switch light & Emergency Power control
    smoke.8 = 19.50, 0.00, 0.80, fx_F-8_vclight ; eclairage habitacle complémentaire
    smoke.9 = 19.50, 0.00, 0.80, fx_F-8_vclight ; eclairage habitacle complémentaire
    smoke.10 = 18.80, 0.00, 1.10, fx_F-8_vclight_low ; eclairage habitacle complémentaire
    smoke.11 = 18.80, 0.00, 1.10, fx_F-8_vclight_Med ; eclairage habitacle complémentaire
    smoke.12 = 18.80, 0.00, 1.10, fx_F-8_vclight_Hi ; eclairage habitacle complémentaire

    smoke.13= -22.0, 0.0, 0.0, fx_cruz_afterburner_1_FSX.fx , // Afterburner AB min
    smoke.14= -21.0, 0.0, 0.0, fx_cruz_afterburner_2_FSX.fx , // Afterburner AB min
    smoke.15= -25.5, 0.0, 0.0, fx_cruz_afterburner_3_FSX.fx , // Afterburner AB max
    smoke.16 = -22.00, 0.00, 0.00, fx_F8_engsmoke <<<< This is effect I added.
    The engine already has different kind of smokes according Engine N1 percent. This is hard coded into the mdl and call different dedicated effect files. If you prefer to use different effect files, I recommand you to change my F-8 smoke files content than adding an extra effect into the aircraft.cfg.
    Regards,
    S.

  4. #54
    SOH-CM-2020 MrZippy's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sam Clam's Disco, Calif.
    Age
    71
    Posts
    1,093
    OK, I'm good as far as a quick popup A/P gauge working. Also have Casper the friendly ghost outside my windscreen. Probably forgot the windscreen defog!@sparouty this is a great flying aircraft! The popup A/P is just a handy convenience.

    Click image for larger version. 

Name:	F8 Autopilot.jpg 
Views:	0 
Size:	56.9 KB 
ID:	74534
    Charlie the "Balldude" Running FSX With SP1 and SP2 2GHZ processor with 2Gbits Memory Computer running Windows EXPEE (This is not a bladder condition)

  5. #55
    Hi,
    I'm not sure to catch exactly what you're trying to do.
    The way the AP system was design in the F-8 needs a 2 step action to have any AP function activated:
    1- Arm AP using the Autopilot master switch
    2- Engage the Auotpilot. You can use the jostick trigger (if it mapped with the brakes) or press Z

    Note that the AP FS sound is played when FS switch off the autopilot. Typically, it happens if you try to activated AP by pressing Z without having previously armed the AP Master switch!
    Note also that "Alt AP" needs the Autopilot to be engaged first. If not, the switch will not stay in "On" position.


    BR
    S.
    Thanks Sylvain - wonderful work on this. Have had no problems with launches and traps or much else.

    Autopilot Master = "Z"
    Brakes = "." and also set to a button

    After I switch on the master switch, I then press the brake "." or assigned brake button on - then off - and I hear the AP Master sound twice, but the AP engage light does not light. If I press "Z" on - then off - I hear the same sound twice but no engage light comes on.
    Well I've been to one World Fair a picnic and a rodeo and that's the stupidest thing I've ever heard come over a set of earphones.

  6. #56
    OK, I'm good as far as a quick popup A/P gauge working.
    Ah the Lavigne & co Falcon F50 AP - know it well!
    Well I've been to one World Fair a picnic and a rodeo and that's the stupidest thing I've ever heard come over a set of earphones.

  7. #57
    Quote Originally Posted by simulloyd View Post
    I agree this is a very beautiful Crusader. The cockpit textures and switches are superb!
    I too intend to alias to the Milviz F-100. I also noticed that I had no exhaust effect so will be adding some smoke.
    There is an exhaust effect but it's smoky only at low throttle settings. 50% (approximately) and below and mine isn't visible immediately. I couldn't find an effects gauge for it so I could reverse it. Didn't see an engine smoke effect in the lights or smoke section either.

  8. #58
    Quote Originally Posted by MrZippy View Post
    OK, I'm good as far as a quick popup A/P gauge working. Also have Casper the friendly ghost outside my windscreen. Probably forgot the windscreen defog!@sparouty this is a great flying aircraft! The popup A/P is just a handy convenience.

    Defog switch is on the outboard side of three toggle switched on the front of the RH panel. (Iffin you didn't spot it already.)

  9. #59
    SOH-CM-2020 MrZippy's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sam Clam's Disco, Calif.
    Age
    71
    Posts
    1,093
    Quote Originally Posted by expat View Post
    Ah the Lavigne & co Falcon F50 AP - know it well!
    Now the "real" trick. I found that if I take off and get the wheels up and then set up the A/P and engage, all works as expected. All the proper lights are lit. It was trying it on the ground before takeoff that screwed it up. (of course, I pause the Sim while doing the setup)!
    Charlie the "Balldude" Running FSX With SP1 and SP2 2GHZ processor with 2Gbits Memory Computer running Windows EXPEE (This is not a bladder condition)

  10. #60
    SOH-CM-2020 MrZippy's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sam Clam's Disco, Calif.
    Age
    71
    Posts
    1,093
    Quote Originally Posted by Josh Patterson View Post
    Defog switch is on the outboard side of three toggle switched on the front of the RH panel. (Iffin you didn't spot it already.)
    Yep, know where it is, just forgot to flip it on!
    Charlie the "Balldude" Running FSX With SP1 and SP2 2GHZ processor with 2Gbits Memory Computer running Windows EXPEE (This is not a bladder condition)

  11. #61
    OK, this is interesting. I tried the F50 AP. What is strange is that when pressing the AP "on" button, the AP sound is heard both when it is turned on, but also again and unusually when it is switched off. The F50 AP did not light up the AP button when I tried it in the RFN F8 or function. I switched to another aircraft and was able to use the AP normally.
    Well I've been to one World Fair a picnic and a rodeo and that's the stupidest thing I've ever heard come over a set of earphones.

  12. #62
    SOH-CM-2020 MrZippy's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sam Clam's Disco, Calif.
    Age
    71
    Posts
    1,093
    Quote Originally Posted by expat View Post
    OK, this is interesting. I tried the F50 AP. What is strange is that when pressing the AP "on" button, the AP sound is heard both when it is turned on, but also again and unusually when it is switched off. The F50 AP did not light up the AP button when I tried it in the RFN F8 or function. I switched to another aircraft and was able to use the AP normally.
    I also changed the [Autopilot] section in the aircraft.cfg. Set up after takeoff!

    [autopilot]
    autopilot_available=1
    flight_director_available=1
    default_vertical_speed=1800.0
    autothrottle_available=0
    autothrottle_arming_required= 0
    autothrottle_max_rpm = 99.9
    autothrottle_takeoff_ga= 0
    pitch_takeoff_ga=8 ;
    max_pitch=20.0
    max_pitch_acceleration=3.0
    max_pitch_velocity_lo_alt=4.0 //2.0
    max_pitch_velocity_hi_alt=3.0 //1.5
    max_pitch_velocity_lo_alt_breakpoint=20000.0
    max_pitch_velocity_hi_alt_breakpoint=28000.0
    max_bank=30
    max_bank_acceleration=2.7 //1.8
    max_bank_velocity=4.0 //3.00
    max_throttle_rate=0.20 //0.10
    nav_proportional_control=11.00
    nav_integrator_control=0.20
    nav_derivative_control=0.00
    nav_integrator_boundary=2.50
    nav_derivative_boundary=0.00
    gs_proportional_control=9.52
    gs_integrator_control=0.26
    gs_derivative_control=0.00
    gs_integrator_boundary=0.70
    gs_derivative_boundary=0.00
    yaw_damper_gain = 1.0
    direction_indicator=1
    attitude_indicator=1
    Charlie the "Balldude" Running FSX With SP1 and SP2 2GHZ processor with 2Gbits Memory Computer running Windows EXPEE (This is not a bladder condition)

  13. #63
    I also changed the [Autopilot] section in the aircraft.cfg. Set up after takeoff!
    Thanks. To be clear, to fix the same problem? If so, which entries fixed it?
    Well I've been to one World Fair a picnic and a rodeo and that's the stupidest thing I've ever heard come over a set of earphones.

  14. #64
    SOH-CM-2020 MrZippy's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sam Clam's Disco, Calif.
    Age
    71
    Posts
    1,093
    Quote Originally Posted by expat View Post
    Thanks. To be clear, to fix the same problem? If so, which entries fixed it?
    I was tinkering with different entries just to see how it affected the A/P. I added the bottom 2 entries from the original [Autopilot] file.
    Charlie the "Balldude" Running FSX With SP1 and SP2 2GHZ processor with 2Gbits Memory Computer running Windows EXPEE (This is not a bladder condition)

  15. #65
    I also changed the [Autopilot] section in the aircraft.cfg. Set up after takeoff!

    [autopilot]
    autopilot_available=1
    flight_director_available=1
    default_vertical_speed=1800.0
    autothrottle_available=0
    autothrottle_arming_required= 0
    autothrottle_max_rpm = 99.9
    autothrottle_takeoff_ga= 0
    pitch_takeoff_ga=8 ;
    max_pitch=20.0
    max_pitch_acceleration=3.0
    max_pitch_velocity_lo_alt=4.0 //2.0
    max_pitch_velocity_hi_alt=3.0 //1.5
    max_pitch_velocity_lo_alt_breakpoint=20000.0
    max_pitch_velocity_hi_alt_breakpoint=28000.0
    max_bank=30
    max_bank_acceleration=2.7 //1.8
    max_bank_velocity=4.0 //3.00
    max_throttle_rate=0.20 //0.10
    nav_proportional_control=11.00
    nav_integrator_control=0.20
    nav_derivative_control=0.00
    nav_integrator_boundary=2.50
    nav_derivative_boundary=0.00
    gs_proportional_control=9.52
    gs_integrator_control=0.26
    gs_derivative_control=0.00
    gs_integrator_boundary=0.70
    gs_derivative_boundary=0.00
    yaw_damper_gain = 1.0
    direction_indicator=1
    attitude_indicator=1
    Tried this entire AP entry and still no results. Sylvain, I know well that these problems are local 90% of the time but I have done an entire fresh download and have not changed any of my settings recently so there may be some other gauge or setting that is inhibiting the AP from switching on.

    Be interested to heaar from others if I am the only one experiencing AP issues.

    Can't stop looking at and flying her in the meantime . .
    Well I've been to one World Fair a picnic and a rodeo and that's the stupidest thing I've ever heard come over a set of earphones.

  16. #66
    Quote Originally Posted by expat View Post
    ... so there may be some other gauge or setting that is inhibiting the AP from switching on.

    Be interested to heaar from others if I am the only one experiencing AP issues. . .
    Yes, the Crusader dll is controlling AP to prevent pilot to activated AP with gears down. You can try to use any AP gauge of your choice, the dll will overwrite, by intercept AP activation event, and switch off AP if you're not in the right configuration.
    Regards,
    Sylvain

  17. #67
    Thanks Sylvain.

    I am still not having any luck finding the right configuration. What other settings could cause the dll to think the gears are down or otherwise overwrite the AP function?
    Well I've been to one World Fair a picnic and a rodeo and that's the stupidest thing I've ever heard come over a set of earphones.

  18. #68
    By the way. I am using P3D 4.5.
    Well I've been to one World Fair a picnic and a rodeo and that's the stupidest thing I've ever heard come over a set of earphones.

  19. #69
    Hi Jankees,
    your Crusader repaints are really beautiful... looking forward to the next one(s)!!!
    Cheers,

    Stéph.

  20. #70
    fuselage, almost there. need detailing now.

    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 2020-3-14_15-58-12-522.jpg  

  21. #71
    What an outstanding airplane! Thanks to all involved..I finally got the AP to work but not the radar. I know where the fire control and radar panels are located but the power and other knobs will not function. Am I missing something? A gauge perhaps........Need a Marine paint!

  22. #72
    the next ones, just uploaded:
    jk5433

    jk5437

    jk5443

    jk5450
    Last edited by jankees; March 14th, 2020 at 10:54.
    You can find most of my repaints in the library here on the outhouse

  23. #73


    whoaw, le cruz il pousse!







    ok job done for tdy! upper wing next .
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 2020-3-14_19-9-39-669.jpg   2020-3-14_19-11-45-798.jpg   2020-3-14_19-13-49-6.jpg   2020-3-14_19-13-59-271.jpg  

  24. #74
    Jan...have I mentioned lately that you are a GOD?

    Just saying...

    Kent

  25. #75
    Quote Originally Posted by ColoKent View Post
    Jan...have I mentioned lately that you are a GOD?

    Just saying...

    Kent
    sorry, complete atheist here
    You can find most of my repaints in the library here on the outhouse

Members who have read this thread: 636

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •