Check This Out! - Page 3
Contribute Now
Goal amount for this year: 10000 USD, Received: 9,270.00 USD (93%)
Welcome Back, Unregistered     Today's Date:       Current Time: 

Please Support the SOH "2020 Charter Membership Drive"




Accepted Payment Types

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 51 to 75 of 107

Thread: Check This Out!

  1. #51

    Some more repaints for Jankees

    Here are some other paint suggestions for that F2H Knowing you, you're probably already on it.

    if your interested:








  2. #52
    SOH-CM-2020 MrZippy's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sam Clam's Disco, Calif.
    Age
    71
    Posts
    1,046
    Quote Originally Posted by falcon409 View Post
    Possibly a PBR texturing effect not possible in FSX? Just a guess!
    I got a reply back from jankees, over at another site, that it's not his repaints that do it, but the model. I'll live with the FSX model.
    Charlie the "Balldude" Running FSX With SP1 and SP2 2GHZ processor with 2Gbits Memory Computer running Windows EXPEE (This is not a bladder condition)

  3. #53
    Good morning all,

    With Rob's Banshee, whom I thank for his work, I see in virtual cockpit view, engines running, a tremor of the device as soon as I brake or on park brakes!
    How to remove this tremor?
    Thanks for your help.


    Alain

  4. #54
    Quote Originally Posted by alain0568 View Post
    Good morning all,

    With Rob's Banshee, whom I thank for his work, I see in virtual cockpit view, engines running, a tremor of the device as soon as I brake or on park brakes!
    How to remove this tremor?
    Thanks for your help.


    Alain
    I too experience the shimmy and shake with engines running and in cockpit view. Maybe this some added "realism"?


    Edit: In cockpit view and parking brake is set I see the shimmy effect. When I release parking brake, the shimmy stops.

    In spot view no shimmy/shake is noticeable with parking brake set.

  5. #55
    The shimmy is not seen in P3D_V4.4 so chalk it up to an FSX oddity. The way I correct little insignificant things like this is to ask myself these questions:
    Does it keep me from taxiing to the EOR or to my parking spot?
    Does it keep me from taking off or landing?
    Does it otherwise infringe on my enjoyment of the airplane itself?

    Since all those can be answered NO. . .I move on and go fly this excellent airplane.
    USAF Retired, 301st Fighter Wing, Carswell AFB, Texas
    My SOH Uploads: http://www.sim-outhouse.com/sohforum...erid=83&sort=d

    Current System Specs:
    X-Plane 11.26 and FSX/Accel | Windows10 64bit
    Motherboard: MSI760GM-E51(MS-7596)
    CPU: 3.9GHz AMD FX-4300 Quad-Core | RAM: 16GB DDR3 1333
    GPU: NVidia GTX 970 (4GB GDDR5)

  6. #56
    SOH-CM-2020 MrZippy's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sam Clam's Disco, Calif.
    Age
    71
    Posts
    1,046
    Quote Originally Posted by falcon409 View Post
    The shimmy is not seen in P3D_V4.4 so chalk it up to an FSX oddity. The way I correct little insignificant things like this is to ask myself these questions:
    Does it keep me from taxiing to the EOR or to my parking spot?
    Does it keep me from taking off or landing?
    Does it otherwise infringe on my enjoyment of the airplane itself?

    Since all those can be answered NO. . .I move on and go fly this excellent airplane.
    Yep, same here! Release the brake and haul arse!
    Charlie the "Balldude" Running FSX With SP1 and SP2 2GHZ processor with 2Gbits Memory Computer running Windows EXPEE (This is not a bladder condition)

  7. #57
    Charter Member 2010
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Vienna/austria
    Age
    61
    Posts
    819
    Perfect splendid colours

  8. #58
    Quote Originally Posted by falcon409 View Post
    The shimmy is not seen in P3D_V4.4 so chalk it up to an FSX oddity. The way I correct little insignificant things like this is to ask myself these questions:
    Does it keep me from taxiing to the EOR or to my parking spot?
    Does it keep me from taking off or landing?
    Does it otherwise infringe on my enjoyment of the airplane itself?

    Since all those can be answered NO. . .I move on and go fly this excellent airplane.
    Mr Ed,

    1. I was just sharing my experience with the other gent that has same issue. I am using P3D V3.4 not FSX -
    2. I can live with it
    3. I could just delete it and move on as well.
    4. So, If I see some issue(s) then I am to remain silent?
    5. Is is a nice freeware airplane and I didn't say otherwise.
    6. Have a blessed day Mr Ed.

  9. #59
    Re: the shimmy when the parking brake is engaged try this...

    change toe_brakes_scale = 1.7 //Brake scalar to toe_brakes_scale = 1.0 //Brake scalar then re-start sim.

    For those who want to tweak the landing gear (tire) distance and stance on the runway use these numbers:

    static_pitch = -1.4
    static_cg_height= 4.3


    point.0= 1, 14.610, 0.000, -3.95,......
    point.1= 1, -0.720, -7.490, -4.35,.....
    point.2= 1, -0.720, 7.490, -4.35,.....

  10. #60
    Quote Originally Posted by mal998 View Post
    Re: the shimmy when the parking brake is engaged try this...

    change toe_brakes_scale = 1.7 //Brake scalar to toe_brakes_scale = 1.0 //Brake scalar then re-start sim.

    For those who want to tweak the landing gear (tire) distance and stance on the runway use these numbers:

    static_pitch = -1.4
    static_cg_height= 4.3


    point.0= 1, 14.610, 0.000, -3.95,......
    point.1= 1, -0.720, -7.490, -4.35,.....
    point.2= 1, -0.720, 7.490, -4.35,.....
    I tried this:

    toe_brakes_scale = 1.0 //Brake scalar

    And it still shakes. Did I change that entry correctly?

  11. #61
    SOH-CM-2020 MrZippy's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sam Clam's Disco, Calif.
    Age
    71
    Posts
    1,046
    Quote Originally Posted by gray eagle View Post
    I tried this:

    toe_brakes_scale = 1.0 //Brake scalar

    And it still shakes. Did I change that entry correctly?
    That would be less brake pressure when brakes are applied. Try toe_brakes_scale = 2.0 //Brake scalar Which, I think, is max pressure.
    Charlie the "Balldude" Running FSX With SP1 and SP2 2GHZ processor with 2Gbits Memory Computer running Windows EXPEE (This is not a bladder condition)

  12. #62
    Well, it looks like it worked for a while and then started shaking again so I don't know. 2.0 did not work for me.

    *Try disengaging the parking brake then re-engaging.

  13. #63
    good evening


    I do not think that the braking force is at fault!
    Rather, I see the damping ratio [contact_points] in the aircraft.cfg to be adjusted! I have already varied the values and I see changes in the vibration frequency and its amplitude!
    Maybe I can resolve this!

    Alain

  14. #64
    Quote Originally Posted by gray eagle View Post
    Mr Ed,

    4. So, If I see some issue(s) then I am to remain silent?
    Nope, by all means let them be known. I simply don't (and didn't) see this as anything worth bothering with. If I sat for an hour on a parking spot with the engines running. . .maybe, but for the short time that the brakes are on, I just see it as insignificant and not worth bothering with.
    USAF Retired, 301st Fighter Wing, Carswell AFB, Texas
    My SOH Uploads: http://www.sim-outhouse.com/sohforum...erid=83&sort=d

    Current System Specs:
    X-Plane 11.26 and FSX/Accel | Windows10 64bit
    Motherboard: MSI760GM-E51(MS-7596)
    CPU: 3.9GHz AMD FX-4300 Quad-Core | RAM: 16GB DDR3 1333
    GPU: NVidia GTX 970 (4GB GDDR5)

  15. #65
    Concerning the tremors, in the aircraft cfg [weight and balance] section try changing this:

    empty_weight_roll_MOI=16420.64000
    empty_weight_pitch_MOI=30437.10000
    empty_weight_yaw_MOI=16049.3700

    to this:

    empty_weight_roll_MOI=26420.64000
    empty_weight_pitch_MOI=30437.10000
    empty_weight_yaw_MOI=26049.3700

    The new numbers came from the P3D version. Now works beautifully for me.

  16. #66
    I had to resize the Banjo's main textures and bump maps down to 2048x2048 to get it to work on my older rig but after that no problem. Very nice jet. Thank you Rob!

  17. #67
    SOH-CM-2020 MrZippy's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sam Clam's Disco, Calif.
    Age
    71
    Posts
    1,046
    Quote Originally Posted by TARPSBird View Post
    I had to resize the Banjo's main textures and bump maps down to 2048x2048 to get it to work on my older rig but after that no problem. Very nice jet. Thank you Rob!
    I resized anything that was 16mb. in both the texture and texture1 folders down to 1024 otherwise it's CTD city even before the aircraft appears on my select aircraft screen.

    Now it appears quickly and still looks like a million bucks!
    Charlie the "Balldude" Running FSX With SP1 and SP2 2GHZ processor with 2Gbits Memory Computer running Windows EXPEE (This is not a bladder condition)

  18. #68
    Quote Originally Posted by bob407 View Post
    Concerning the tremors, in the aircraft cfg [weight and balance] section try changing this:

    empty_weight_roll_MOI=16420.64000
    empty_weight_pitch_MOI=30437.10000
    empty_weight_yaw_MOI=16049.3700

    to this:

    empty_weight_roll_MOI=26420.64000
    empty_weight_pitch_MOI=30437.10000
    empty_weight_yaw_MOI=26049.3700

    The new numbers came from the P3D version. Now works beautifully for me.

    That fix it! Wow! Thanks for sharing.

    Don't know how that was related to the issue but it works!


    For me, it was worth "Bothering With"

  19. #69
    SOH-CM-2020 MrZippy's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sam Clam's Disco, Calif.
    Age
    71
    Posts
    1,046
    Quote Originally Posted by gray eagle View Post
    That fix it! Wow! Thanks for sharing.

    Don't know how that was related to the issue but it works!


    For me, it was worth "Bothering With"
    Also made the change in my .cfg! Thanks for sharing the info
    Charlie the "Balldude" Running FSX With SP1 and SP2 2GHZ processor with 2Gbits Memory Computer running Windows EXPEE (This is not a bladder condition)

  20. #70

    Banshee tip tanks

    Would like to of had option to fly without the tip tanks as seen in video:

    Near the end of the video I see why the Banshee kneels.





    I think the small wheels inserted/removed from in front of the nose gear was called a "parking dolly".

    http://thanlont.blogspot.com/2018/04...k-parking.html

  21. #71

    Perfect Storm

    Trap on SWS Midway.





  22. #72
    Quote Originally Posted by MrZippy View Post
    I resized anything that was 16mb. in both the texture and texture1 folders down to 1024 otherwise it's CTD city even before the aircraft appears on my select aircraft screen.
    The CTD is what happened to me as soon as I selected the plane. Thanks for the 16mb resize suggestion, I will try that in the future.

  23. #73
    Hello,

    Problem solved thanks to Bob407 whom I thank!
    For me too it was worth getting into trouble!


    Alain
    -

  24. #74
    I tried the FSX Banjo in P3D (I dont have FSX anymore) with my repaints, and everything seemed to work without any glitches, so there is a good chance my repaints will work in FSX as well, without any adaptations.
    This is the FSX model in my sim:
    jk4568

    jk4569

    doesn't look so bad, does it? Can anyone try in FSX?
    You can find most of my repaints in the library here on the outhouse

  25. #75
    SOH-CM-2020 MrZippy's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Sam Clam's Disco, Calif.
    Age
    71
    Posts
    1,046
    Quote Originally Posted by jankees View Post
    I tried the FSX Banjo in P3D (I dont have FSX anymore) with my repaints, and everything seemed to work without any glitches, so there is a good chance my repaints will work in FSX as well, without any adaptations.
    This is the FSX model in my sim:
    jk4568

    jk4569

    doesn't look so bad, does it? Can anyone try in FSX?
    Will do right now!
    Charlie the "Balldude" Running FSX With SP1 and SP2 2GHZ processor with 2Gbits Memory Computer running Windows EXPEE (This is not a bladder condition)

Members who have read this thread: 486

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •